Návod ako urobiť doma krém Rafaello
Je vhodný nielen ako náplň do zákuskov, ale aj ako nátierka na rohlíky a croisanty a tiež na zhotovenie guliek s mandľou. Pripraviť si ho môžeme do zásoby a skladovať v chladničke.
Potrebujeme:
- 70g strúhaný kokos
- 400g zahusteného mlieka "Salko" alebo nesladené
- 200g smotanového masla
- 200g bielej čokolády
Príprava:
Nad parou roztopíme čokoládu a pridáme k nej zmäknuté maslo. Za stáleho miešania pridáme zahustené mlieko a všetko dobre premiešame. Nakoniec prisypeme kokosovú múčku.
Buď ho spotrebujeme ihneď na prípravu zákuskov, alebo odložíme do chladničky, uzatvorený v sklenenej nádobe.
Nedávno som sa stretla s karamelovým Salkom, stálo by za to vyskúšať karamelové Rafaello.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára